De vereniging

Handbalsportclub Rijnsoever is ontstaan in 1979. Toen was het nog een onderdeel van een OMNI vereniging met tafeltennis en hockey. Pas tien jaar later werd het een zelfstandige club en de enige handbalclub uit Katwijk. De thuisbasis werd de sporthal in de wijk Rijnsoever. De club staat bekend om de saamhorigheid en de gezelligheid. Al jaren organiseert de vereniging met succes weekendjes weg naar verschillende plekken in Nederland en België. Het is een echte vriendenclub die ook openstaat voor nieuwe leden. In de hoogtijdagen van de club  -de jaren ’80- kon het zich meten met de sterkste teams uit de regio. Het heeft zelfs een keer het wereldrecord voor het langst achter elkaar handballen zonder onderbreking verbroken. Hoewel de hoogtijdagen achter de rug zijn is de gezelligheid nooit weggegaan.

De club bestaat nu uit twee teams: een herenteam en een damesteam. De club is vooral sterk in het opnemen van nieuwe leden die nog niet zo bekend zijn met het handbalspelletje. Dit komt door de gemoedelijkheid en de ongedwongen sfeer. In 2013 is de kantine bij de sporthal helemaal verbouwt. Na afloop van de training of een wedstrijd is hier de gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje. Naast de (leden)vergaderingen worden hier ook feestjes georganiseerd. Elk jaar is er een vrienden- en familie toernooi en wordt er buiten de sporthal in de zomer gebarbecued. Genoeg redenen dus om een kijkje te komen nemen bij de Handbalsportclub Rijnsoever!

De voorzitter